Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Önálló működésű, vízálló ujjnyomat- és RFID olvasó F6EM-W(V2)
43.063 Ft
38.750 Ft (30.512 Ft + ÁFA)
Kedvezmény:
10%
Menny.:db

Önálló működésű, vízálló ujjnyomat- és RFID olvasó F6EM-W(V2)

Gyártó cikkszám: F6EM-W(V2)
Szállítási díj: 0 Ft-minimum: 950 Ft
Várható szállítás: 2024. május 21.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
43.063 Ft
38.750 Ft (30.512 Ft + ÁFA)
Kedvezmény:
10%
Menny.:db

Leírás

F6EM-W(V2) - Cseppálló (IP67), önálló működésű, ujjlenyomat és RFID olvasó - EM

A biometrikus beléptetés, még ha Magyarországon egyelőre nem is olyan túlzottan elterjedt más országokhoz képest, alapvetően már régóta jelen van a biztonságtechnikában. Feltűnésekor a hagyományos kártyás, illetve kódos változatokhoz képest forradalmian új módszertani megközelítést képviselt a biztonság és az azonosítás terén. Napjainkban már egyre szélesebb körben terjed el hazánkban is. A technológia sajátossága, hogy a személyek azonosítását és hitelesítését az emberi test olyan egyedi jellemzői alapján végzi el, mint például az ujjnyomat, az arc, a retina vagy akár az ujjakban futó érhálózat. Ez kizárja az illetéktelen belépést, hiszen itt nincs olyan belépésre felhatalmazó eszköz vagy tudás, amik jogosulatlan személyek birtokába kerülhetnének.

Ez a beléptetési forma olyan helyeken különösen népszerű, ahol a magas szintű biztonságot kiemelt fontosságot élvez, mint például börtönök, bankok, vagy akár állami intézmények, de bárhová alkalmas választás lehet, ahol mind a biztonságot, mind az alkalmazottak gyors és kényelmes hozzáférését nagyra értékelik. Manapság ráadásul egyre több helyen találkozhatunk ilyen belépéssel egyszerű lakóépületeknél is, sőt, egyre gyakoribbá válik a közlekedési eszközök, például repülőterek és vasútállomások beléptetési rendszereiben is. Az ilyen rendszerek segítenek felgyorsítani az utazási folyamatokat, és növelik a biztonságot. Érdemes azonban odafigyelni biometrikus beléptetőrendszer nem magáncélú telepítésénél az adatok védelmére, karbantartására, és megőrizhetőségük megszabott hosszára, ugyanis erre nagyon szigorú szabályozások vannak érvényben.

A biometrikus beléptetésen belül ujjnyomatolvasók az ujjbegyeken található barázdák egyedi mintázatát használja fel az azonosításhoz és hitelesítéshez. Ezek ujjnyomatok a többi biometrikus jellemzőhöz rendkívül egyediek és nehéz őket másolni, ezért kiválóan alkalmasak a személyazonosság megerősítésére. A rendszer egyszerű, pontosságát azonban mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a bűnüldözésben is a mai napig kiemelt helyet foglal el a büntetett előéletű emberek azonosításában, és a bűnesetek utáni nyomozásokban. Az ujjnyomatos beléptetés egyértelműen egy jövőbe mutató technológia, mely napjainkban egyre inkább elterjed Magyarországon és világszerte is.

Az F6EM-W(V2) egy esztétikus, vandálbiztos ujjnyomat- és kártyaolvasó 125 kHz-es EM kártyákhozA biometrikus beléptetők színterén az olcsóbb és egyszerűbb kategóriát képviseli azonban megbízhatóságban semmivel sem kevesebb, mint nagyobb tudású testvéreiVízálló kivitel, így kültérre is alkalmas választás lehet, míg kapacitív ujjnyomatolvasója arról gondoskodik, hogy a környezeti tényezők által generált interferencia a lehető legkisebb legyen.

A hagyományos optikai ujjnyomatolvasók egy kamera segítségével olvassák be az ujjnyomat képét. Ennek a módszernek nagy hátránya, hogy ha az olvasó erős fényt kap közvetlenül, mint például a kinti napfény, az megzavarhatja az olvasó optikáját, pontatlanná téve, vagy akár teljesen meg is hiúsítva az olvasást.

A kapacitív változat működése ezzel szemben nevéhez híven az ujj és a szenzor közötti kapacitás változásán alapul. Amikor az ujjat a szenzorra helyezzük, a szenzor érzékeli a felületén az elektromos töltés ujj által okozott legkisebb változásit is a területén, ezáltal egy 3D-ben képezi le az ujjnyomatot. Ennél a változatnál az ujjnyomat erős fényben is tökéletesen olvasható marad. A kapacitív ujjnyomatolvasó jellemzői a magas pontosság, a gyors reakcióidő, a kényelmes használat, és a magas biztonság.

A kapacitív olvasó mellett az eszköz további előnye, hogy nemcsak önálló vezérlőként használható, de segédolvasóként is, és az ujjnyomatokat Wiegand-on keresztül képes továbbítani egy beépített algoritmuson keresztül.

A Wiegand, mint kommunikációs forma, bár kezdi elavulni, még mindig széles körben elterjedt az elektronikus beléptető rendszerekben. Ennek oka többek között az, hogy már régóta használatban van, így számos meglévő rendszer épült rá, és még mindig megbízhatóan működik. Emellett a Wiegand technológia régebbi mivolta miatt az ára is kedvezőbb lehet, mint a modern alternatíváké. Természetesen régi rendszerként megvannak a saját biztonsági kockázatai és limitációi, a modernebb kommunikációs formák tagadhatatlanul biztonságosabbak és több lehetőséget kínálnak. A kiemelkedőbb jelentőségű helyeken, illetve ahol nagyon hosszú távra terveznek, érdemes lehet kicsit több pénzt rááldozva a modernebb kommunikációs formákba fektetni. A Wiegand azonban továbbra is megfelelő választás lehet magáncélú használatra, alacsonyabb biztonsági kockázatú helyekre, vagy éppen azoknak, akik alacsonyabb költséggel szeretnének biztonságos rendszert kiépíteni, esetleg valamely limitációk hatására nem tudnak komolyabb kommunikációs rendszert kiépíteni.

Összességében az F6EM-W a modern technológia és a biztonság olyan találkozása, amely megkönnyíti a használója életét, és védelmet nyújt az illetéktelen hozzáférés ellen.

Csatolt dokumentumok

Paraméterek

Vezérlő típusa Önálló biometrikus olvasó
RFID frekvencia 125 kHz EM
Vezérelhető ajtók száma 1 ajtó két irány (segédolvasóval)
Zár kimenet típusa relé NO / NC
Zár kimenet terhelhetősége ≤1 A
Tanítási mód mester kártyával, mester ujjal, IR távirányítóval
Kapacitás 10.000 felhasználó
Kommunikáció Wiegand
Wieagand interfész bemenet, kimenet
Wiegand bit hosszúság 26 - 37 bit (állítható)
RS-485 interfész Nincs
Olvasási távolság ~5 cm
Nyitási mód(ok) RFID kártya, ujjnyomat, RFID kártya és ujjnyomat együtt
Nyitási időzítés 1 ~ 300 másodperc
Bemenetek Nyitógomb, Nyitásérzékelő
Kimenetek Zár kimenet, Riasztó kimenet, Wiegand kimenet
Kódbillentyűzet? Nem
Kódbillentyű háttérvilágítása Nincs
Vandálbiztos? Fém házas
LED visszajelzés Igen
Buzzer visszajelzés Igen
Felhasználói visszajelzés LED, Hangjelzés
Irányhiba (Anti-passback) Nincs
Zsiliprendszer Nincs
Átjáró mód Nincs
Többkártyás nyitás Igen
Vendégfelhasználó kezelés Nincs
Tápfeszültség 12 - 24 V
Tápfeszültség típusa DC
Áramfelvétel ≤35 mA (nyugalmi),≤100 mA (aktív)
Szerelési mód felületre
Telepítési hely beltér, kültér
Védelmi mutató IP67
Méret 110 × 45 × 20 mm
Kiegészítők a csomagban csavarkészlet, távirányító, imbuszkulcs, dióda/diódák (zárvezérlő relék száma alapján)
Szabotázsvédelem nincs
Környezeti hőmérséklet ( °C ) -20°C ~ +60°C
Páratartalom tűrés 0% ~ 95% (nem lecsapódó)
Garancia 12 hónap
Tanúsítványok CE
Gyártó Silin

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.